A túl kevés pajzsmirigy hormon megnövelheti a diabetes esélyét

Cukorbetegseg pajzsmirigy, Kiemelt oldalak

Tartalom

  Megjelenés: Összefügghet a csökkent pajzsmirigy-működés a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségével Közel résztvevő bevonásával végzett vizsgálat alapján kutatók megalapozottnak találták az alacsony pajzsmirigyhormon szint és a 2-es típusú diabétesz magasabb kockázata közötti összefüggést.

  A kutatás eredményeit az április 3-án rendezett bostoni Endocrin Society gyűlésén mutatták be.

  bor alkoholtartalom mérése

  A statisztikák szerint 10 prediabéteszes ember közül egynél kialakul a 2-es típusú cukorbetegség. A rotterdami Erasmus Medical Center kutatója cukorbetegseg pajzsmirigy "az eredmények felvetik, hogy esetleg szükséges lenne a prediabéteszes egyének pajzsmirigyfunkciójának ellenőrzése".

  cukor cukorbetegség a fekélyek kezelése a lábon

  Jelenleg a szakértők 1-es típusú diabétesz esetén javasolják a pajzsmirigyműködés ellenőrzését, mivel ezeknél a betegeknél jelentősen megnövekszik a pajzsmirigybetegségek kockázata. Korábbi vizsgálatok kimutatták az összefüggést a hypothyreosis és a csökkent inzulinérzékenység között.

  készítmények az elhízás kezelése diabetes

  Az Erasmus Medical Center kutatói résztvevőt vizsgáltak, akiknek az átlagéletkora cukorbetegseg pajzsmirigy év volt. A vizsgálati alanyoknál évente ellenőrizték a vércukorszintet és a pajzsmirigyfunkciót, valamint áttekintették orvosi kórtörténetüket. Az átlag 8 éves utánkövetési időszak során résztvevőnél alakult ki prediabétesz és esetben cukorbetegség.

  cukorbetegség jelentése

  A kutatók azt találták, hogy még a normál pajzsmirigyfunkciójú alanyok között is 1,4-szer magasabb volt a prediabétesz diabétesszé való progressziójának valószínűsége, ha a pajzsmirigyműködés aktivitásuk szintje a populáció alsó harmadába esett. További vizsgálatok célja annak meghatározása lesz, hogy a szubklinikus hypothyreosis szűrésének és kezelésének van-e előnye a diabétesz kockázatának kitett egyéneknél.

  hipoglikémia diéta