2-es típusú cukorbetegség

Paleo cukorbetegség, A cukorbetegség története

Körbejártuk a maszkok hatékonyságával kapcsolatos tudományos Megkerülhetetlen tények a cukorbetegség gyógyításában A cukorbetegség gyógyításának alapelvei az utóbbi két évtizedben semmit sem változtak, bár több alkalommal módosították a kezelési ajánlásokat. A kezelési elvek a vércukorszint és HgA1c szint rendezését és az inzulinrezisztencia csökkentését célozzák.

Mellékesen javasolnak diétát a betegeknek. A dietetikai tanácsadásokon hangsúlyozzák a szénhidrát-fogyasztás fontosságát, paleo cukorbetegség kiemelve, hogy az agy nem tud létezni szénhidrát nélkül.

paleo cukorbetegség

Megtanítják a betegnek, miben hány gramm szénhidrát van, és arra buzdítják a beteget, hogy ezt gondoson tartsa számon nap mint nap. Ezzel szemben a táplálkozástudomány újdonsággal állt elő a cukorbetegség kóroktanával és lefolyásával kapcsolatban. A paleo-orvosi tevékenységem, mely 3 évre tekint vissza a cukorbetegséggel kapcsolatban, egyértelművé tette, hogy a 2-es típusú cukorbetegség teljesen gyógyítható, és az 1-es típusú cukorbetegség valamint a LADA típusú cukorbetegség esetén is kiváló eredményeket lehet elérni.

Mint gyakorló paleo szemléletű orvos azt kellett tapasztalnom, hogy a hivatalos kezelési módszerek és ajánlások nem segítenek a betegeken, a diéták előírásai értelmetlenek paleo cukorbetegség hatástalanok. Mindezeket alapul véve és látva a táplálkozástudomány eredményeit, azt gondolom, elengedhetetlen a szemléletváltás.

paleo cukorbetegség

A terápiák átgondolásának ideje elérkezett, már csak azért is, mert a betegek a fent említetteket kiválóan látják. Betegeim jelentős része megunta a kilátástalan 3 havi ellenőrzéseket, melyek sehova sem vezettek.

Nézzük milyen megkerülhetetlen tényeket hagy figyelmen kívül a hivatalos gyógyítás: A legfontosabb irányelvek arra alapoznak, hogy a szénhidrátok alapvető szükségleteink közé tartoznak. Minden cukorbeteg diéta abból indul ki, hogy a gyógyszerek és vagy inzulin mellé feltétlenül kell szénhidrátot ennünk. Ez kizárólag csak abból adódik, hogy a diabetológusok igyekszenek elkerülni a hypoglikémiát, vagyis az alacsony vércukorszintet, ami az inzulin és gyógyszerek tulajdonképpeni mellékhatása.

paleo cukorbetegség

Ha nem megfelelő mennyiségű szénhidrátot eszünk a tablettákhoz vagy és inzulinhoz, akkor könnyen túladagolhatóak. A hypoglikémia elkerülésére való törekvés érthető, de van ennek más módja is. Fontos tudni, hogy szénhidrátot fehérjéből is tudunk előállítani, ezekre megvannak a megfelelő biokémiai folyamataink.

Bár három alapvető makrotápanyagra van szükségünk: zsír, fehérje és cukor, de ebből csak kettőt, a fehérjéket és zsírokat kell valóban megennünk, hogy jól működjön a szervezetünk.

Megfelelő táplálkozás mellett, mint amilyen a paleolit étrend, a zsírokból és fehérjékből tudjuk fedezni napi energiaigényünket.

Már minimális inzulin is kikapcsolja a zsírok energiaként való hasznosítását. Zsírok és fehérjék fogyasztása mellett nem alakul ki ketoacidózis. Nem paleo cukorbetegség szénhidrátokat ennünk ahhoz, hogy alapvető életfolyamataink jól működjenek.

Orvos válaszol

Nem is beszélve arról, hogy a húsok remek glikogén raktárak a glikogének összetett cukrok. Minden paleo cukorbetegség raktározódik glikogén. Így ha húsokat eszünk szénhidrátot is eszünk bizonyos mennyiségben. A szénhidrát-alapú élelmiszerekben nincs megfelelő mennyiségű vitamin és mikroelem, ellentétben a hússal, zsírral és belsőségekkel. Így helytelen és hibás az a nézet, amely a szénhidrátok fogyasztását hangsúlyozza.

Ez azt is jelenti, hogy cukorbeteg is áttérhet a paleolit táplálkozásra, ha megfelelő kontroll mellett inzulin és tablettás gyógyszer elhagyása vagy csökkentése történik.

Bár ezek most már tények, hiszen a betegek meggyógyulhatnak, a diabetológia valamiért erről nem óhajt tudomás venni. A mai napig hangoztatja a szénhidrátok szükségességét és az inzulinhoz való étkezés paleo cukorbetegség. Tapasztalataim alapján állíthatom, hogy cukorbetegség esetén működik a paleolit étrend, ami persze nem szénhidrátmentes, csak a felületesen ismerők akasztják rá a jelzőt.

Paleo cukorbetegség nem kell azonban pepecselni a szénhidrát-mennyiség mérésével, észben tartásával. És akkor is működik, ha valaki valóban szénhidrát mentesen táplálkozik.

Betegségeink gyógyítására használt számos gyógyszer előidézi vagy súlyosbítja a cukorbetegséget vagy az paleo cukorbetegség elindító súlygyarapodást idéz elő. Erről általában semmilyen vagy nagyon alacsony szintű felvilágosítást kapunk az orvostól. Sok gyógyszer tartozik a diabetogén kategóriába, de legfőképpen az úgynevezett béta-blokkolók. Testünk sejtjei kémiai és elektromos jelekkel kommunikálnak.

A kémiai jelek vevőegységei a receptorok.

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Ezek között találhatóak a béta receptorok, paleo cukorbetegség nagy számban vannak jelen a szívben a hörgőkben és az erekben. Többféle béta receptor létezik.

A béta receptor blokkolók arra hivatottak, hogy ezeket a receptorokat kiiktassák, melynek következtében csökken a szívfrekvencia és a vérnyomás. Erre találták ki őket. Úgy tartották, hogy e gyógyszercsoport a Noha hasznosak lehetnek magas vérnyomás és magas szívfrekvencia esetén, a béta blokkolóknak nagyon sok melléhatása van, melyek nem kívánatosak.

Ilyenek a testtömeg növekedése, a vércukor és vérzsírok emelkedése, a paleo cukorbetegség ereinek összehúzása, szívritmuszavarok provokálása, és még sorolhatnám. Tagadhatatlanul ezek lehetnek akár paleo cukorbetegség mellékhatások is. A hosszas több évig tartó béta blokkoló szedés teljesen átalakítja a cukor és zsíranyagcserét.

  • Paleolit étrend és cukorbetegség Volt szerencsém egy rövid előadást tartani a paleolit étrend cukorbetegségben történő alkalmazásáról Budapesten ezúton is köszönöm a lehetőséget a szervező Cukorbetegek Budapesti Egyesületének.
  • Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.
  • Paleo táplálkozás és cukorbetegség

Ennek következtében alakulnak ki a mellékhatások. A gyógyszereket a as években kezdték kifejleszteni, a mai napig adagoljuk őket betegeinknek, kialakítva vagy súlyosbítva a cukorbetegséget. A paleolit étrendre való átállás után a gyógyszert kevés eset kivételével el lehet hagyni a betegnél, de csak fokozatosan, mert elvonási tünetek jelentkezhetnek.

A gyógyszer elhagyása után sajnos még hónapok kellenek az átalakult receptor rendszer visszarendeződéséhez, de megéri a fáradság. Kifejezetten ajánlott a béta blokkolók leállítása, ha a beteg paleolit étrendet folytat.

Az új generációs - csak a szív és erek béta receptorait gátló - készítmények esetén nem ilyen kifejezettek a mellékhatások, de nem sokkal marad el a as évek készítményeitől. A jelenkori diabetológia azon törekvése, hogy rendezzük a vércukrot, hogy az élettani tartományban legyen, kicsit a homokba dugott struccfejet idézi föl.

Elég lenne ennyi?

  • Paleo rendelése A paleolit diéta és a cukorbetegség A 2-es típusú diabétesz aránya riasztó ütemben növekszik az egész világon.
  • Miért jó a paleo a cukorbetegség ellen?
  • Megkerülhetetlen tények a cukorbetegség gyógyításában

Vagy csak ennyit tud a diabetológia? A táplálkozástudomány kutatásaiból ismertté vált a szív- és érrendszeri betegségek kóroktanának jelentős átalakulása az utóbbi évtizedben.

Bejegyzések navigációja

Ennek megfelelően ismert, hogy a szénhidrát-fogyasztás az oka a gyulladásos faktor szint emelkedésnek, és közvetve az erek gyulladásánek. Ezért sokáig a koleszterint hibáztattuk, de mint tudjuk tévesen.

A szívinfarktus, agyvérzés, vesebetegségek, melyek a cukorbetegség szövődményeként vannak aposztrofálva, szintén ilyen kórokokra vezethető vissza. Ez logikus is, hiszen a helytelen táplálkozás vezet a cukorbetegséghez, melynek legfontosabb faktora az emelkedett szénhidrát-fogyasztás, és a szív érrendszeri betegségek ise miatt alakulnak ki.

Ebből egyenesen következik, hogy hiába rendezzük gyógyszerekkel a vércukor-szintet, a szövődmények a helytelen táplálkozás miatt kialakult gyulladásos faktor szint emelkedés miatt, ugyanúgy be fognak következni. A éve inzulinnal karban tartott cukorbetegek között azoknál is paleo cukorbetegség a szövődmények, akiknek jók voltak a vércukor és a HgA1c értékeik.

paleo cukorbetegség

Így azt gondolom, a diabetológia jelenleg a homokba dugja a fejét: kezeli a paleo cukorbetegség, nem törődve a hosszú távú végkifejlettel. Miért van ez így? Sokféle magyarázat lehetséges, de talán azért van ez így, mert a gyógyszergyárak csak gyógyszert tudnak gyártani, a diabetológia pedig csak a gyógyszergyárakkal tudja elképzelni a gyógyítást.

Tudomásul kellene venni, hogy a vércukor élettani tartományba történő beállítása nem jelenti a beteg kielégítő kezelését. Csakis kizárólag egy laborvizsgálati játékot paleo cukorbetegség, aminek persze van létjogosultsága, de csak a saját magunk ellenőrzése miatt.

Ha jó a vércukor az a legkevésbé sem jelenti, hogy minden rendben van. Ha ez nem párosul a megfelelő táplálkozással, akkor tulajdonképpen az extrém magas vércukor csökkentését kivéve, semmi értelme nincs.

Ezt a diabetológusok tapasztalják, tehát tudják, mert nap mint nap találkoznak a gyógyszeres kezelés ellenére kialakult súlyos szövődményekkel. Tehát amennyiben nem csak belepiszkálgatni akarunk a beteg egészségébe, akkor a szövődmények megelőzésének egyetlen lehetséges útja a táplálkozás korrigálása.

Erre kiválóan alkalmas a paleolit étrend. Csökkenti a vércukorszintet, a felesleges testsúlytól megszabadítja a beteget, a szervezetben csökkenti a gyulladásos faktorok szintjét. Erre más módszer jelenleg nem alkalmas. Hosszú távon nincs alternatívája a paleolit étrendnek.

A diabetológia - mint egységes orvos szakmai társaság - krónikus, nem gyógyítható betegségnek tartja a cukorbetegséget. Minden beteget ezzel riogatnak és azzal, ha nem szed gyógyszert, akkor belehal előbb utóbb.

Cukorbetegség jellemzői, sportolás mellette - Paleosreceptek - Paleo ételek

Az a rossz hír, hogy ha gyógyszert szed, akkor is! A betegek jelentős része leszoktatható az inzulinról és a tablettáról komplex szemlélet és életmód-váltás esetén. Ezt a doktornak kellene javasolni és véghezvinni. A cukorbetegség nem végleges status.

paleo cukorbetegség

Természetesen vannak kivételek, de a betegek többsége meggyógyulhat. Ennek érdekében csak egy egyszerű módszert, a paleolit étrendet és a felesleges gyógyszerektől való elszakadás esélyét kell megadni a betegeknek. Paleo-orvosi tapasztalattal rendelkezve, azt mondhatom kiváló eredményeket paleo cukorbetegség elérni a cukorbetegség kezelésében.

Miből áll a paleo diéta?

Az USA-ban ben egy vizsgálat azt bizonyította, hogy azok a 2-es típusú cukorbetegek, akik paleo módon táplálkoztak két hétig, kikerültek a WHO cukorbetegeknek felállított kritériuma alól, azaz meggyógyultak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a paleolit étrend hatásos a cukorbetegség kezelésében, ellentétben az ADA Az USA Diabetológiai Társasága étrendi ajánlásával, amely nem képes kivezetni a betegeket a cukorbetegségből.

Megjegyzés: Az eredeti cikk A megkülönböztetés és a tudományosság megőrzésének céljából Természetesen az ebben a cikkben "paleolit"-nak nevezett étrend megfelel a "paleo-ketogén" étrendnek. A paleo-ketogén étrendről itt olvashat bővebben.