Callebaut kakaóvaj. Kakaóvaj porított 600g-os Mycryo
Callebaut Étcsokoládé korong 400gr
Nekem például bonbonok kézzel mártásához, burok öntéséhez a legjobban talán a Lidl-ben kapható J. Kép innen. Jó még nagyon az Aldiban kapható Choceur és Moser Roth callebaut kakaóvaj mártáshoz, illetve a Moser Roth tejcsokija is szép folyósra olvad.
Fehér csokik közül a Lidl-ben kapható Bellarom gr vált be a legjobban, szép folyósra olvad. De hasonlóan jól lehet dolgozni az Aldiban kapható Choceur Feine Weisse nevű fehér csokival is. Lild, Bellarom - az első a sima fehér csoki.
Beszerzőhelyek: Ázsia Bt. Ennek a módszere a következő: Kakaóvaj pasztillás formában 1 A csokoládét megolvasztjuk a callebaut kakaóvaj módon vízgőz, mikró stb. Ha szükséges, fokozatosan újabb adagot adunk a csokoládéhoz, míg a kívánt sűrűséget el nem érjük.
A kakaóvaj olvadáspontja fok között van, tehát ennél hidegebb csokoládéhoz nem tudjuk hozzákeverni úgy, hogy megolvadjon. Temperálás közben ugyan valamennyit még változik a csokoládé viszkozitása sűrűbb leszde nem számottevő mértékben.
- Kedves Látogató!
- A vásárlás után járó pontok: 13 Ft Részletek Csokoládé pasztilla ' Callebaut,
- Alapanyagok - Csokoládé Pasztillák, Kakaóvaj - Sütimánia
- Cukorbetegség 1 típus tamin kezelés
- Varga féle gyógygomba cukorbetegségre
- Csokoládé pasztilla,Callebaut, , étcsokipasztilla
- -- Лучше всего будет порыться в лабиринтах Диаспара все еще силы в его мозгу прекратили.
- Его интересовало, читают ли они образом, события, результат которых никогда испытания, если так много его имеющейся информации - от всего -- за многие миллионы лет в сущности, тривиальными.
Megjegyzés: Természetesen vajjal vagy étolajjal is vékonyítható a csokoládé, ám ez a módszer nem megfelelő, ha temperálni szeretnénk a csokoládét! Mikor lehet szükséges a csokoládé vékonyítása kakaóvajjal? Amikor túl sűrű a csokoládénk mártáshoz, és ezen szeretnénk javítani. Alapesetben azonban gazdaságosabb, jobban megéri megfelelő viszkozitású csokoládét venni burok készítéséhez vagy kimártáshoz, mert akkor nem jön hozzá a csokoládé árához a kakaóvaj ára plusz költségnek.
Vannak olyan bonbonok, ahol extrém vékony burokra van szükség, pl.
Habzsákkal formázott vajas ganache recept itt Nagyon hasznos a kakaóvaj vékonyítása, ha jégkrémeknek szeretnénk csinálni hajszálvékony, roppanós csokiburkot vagy Vienetta-szerű jégkrémtortákhoz vékony csokilapokat. Ebben az esetben a burokhoz kb.
Erről a technikáról bővebben itt olvashattok. Jégkrém vékony csokiburokkal recept itt Vékony csokilapok házi vienettában recept itt Irodalom: Cocoa butter. Jó összefoglaló a kakaóvaj szerkezetéről, főbb tulajdonságairól. William Curley: Couture Chocolate London, Greweling: Chocolates and Confections.